HockeyNews
PLUS

Den amerikanske VM-forwarden Rocco Grimaldi om Modoryktet efter succén

(28157) Rocco Grimaldi
Bildbyrån (montage)

Publicerad: 25 maj 2023

FacebookXWhatsApp
TAMMERFORS. USA är i semifinal i VM efter åtta raka segrar.
Och AHL-forwarden Rocco Grimaldi öser in poäng och uppges vara ett intressant namn i Europa och även i SHL.
För HockeyNews.se berättar han om sina planer för kommande säsong.

Det amerikanske tåget fortsätter att rulla i VM i Tammerfors. Tjeckien hade inte en chans i kvartsfinalen. USA vann skotten med 34–15 och matchen med 3–0 och är klart för VM-semifinal.

Den NHL-meriterade AHL-forwarden Rocco Grimaldi stod för en assist till 2–0-målet för USA och han hyllar kemin i det amerikanska laget som är en bland av spelare från NHL, AHL och college.

– Vi kom ihop för bara två och en halv, tre veckor sedan och det måste ske snabbt. Det är en av sakerna som coacherna sa när vi träffades. Vi måste ha kemi från start och det började i Tyskland (träningsmatch mot Tyskland). Alla köpte sina roller de fick och alla har varit otroligt osjälviska. De har varit härliga att spela med. Speciellt, säger Grimaldi till HockeyNews.se.

Han har inte spelat för USA sedan JVM 2012/2013.

– Det har varit häftigt. Jättekul. Träffa nya killar och spela med några välkända ansikten från förr. Jag har inte haft på mig den här tröjan på tio år och hade aldrig trott det här för tio år sedan. Det är alltid speciellt att få representera sitt land och att nu vara i medaljmatcherna gör att det blir svårare allt eftersom.

LÄS MERSå säger Växjö och Färjestad om VM- och NHL-meriterade Joel Kellman

Rocco Grimaldi var i Sverige och spelade med U18-landslaget 2010.

– Jag kommer ihåg Sundsvall. Vi vann den turneringen, en fyrnationers i november. Det jag kommer ihåg mest var att solen var uppe fyra timmar om dagen, så det var svårt att sitta och plugga i mörkret, haha, säger han.

Enligt Örnsköldsviks Allehanda har Modo spanat in Rocco Grimaldi som ett tänkbart nyförvärv inför comebacken i SHL.

Men Grimaldi säger sig inte ha siktet inställt på Europa.

– Nej, det har jag inte. Jag har bara fokusera på att vara i Nordamerika och försöka ta mig tillbaka till NHL. Vi får se vad som händer. Jag ska fortsätta jobba hårt varje dag, säger han till HockeyNews.se.

Rocco Grimaldi spelade i AHL-klubbarna San Diego och Rockford den senaste säsongen och gjort totalt 73 poäng (33 mål, 40 assist) på 70 AHL-matcher. Med sin snabbhet och sitt poänggörande skulle han passa i exempelvis SHL.

– Mitt enda intresse är att spela i NHL, inget annat, säger han bestämt.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!